Phone
סל הקניות שלי
טיפול-טבעי-בכאבי-ראש

תזונה למניעת כאבי ראש

לתזונה נכונה ובריאה יש חשיבות רבה ביותר בכל הקשור לטיפול בכאבי ראש ומיגרנות. הרגלי התזונה שלנו משפיעים מאוד למניעה של התפרצות כאב או להתפתחות המיגרנה.
מאוד חשוב להקפיד על תזונה בריאה, ולפעול לפי כללים מסודרים המגדירים מה לאכול וממה רצוי להימנע:
  • מומלץ לאכול מגוון של מזונות המכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
  • מומלץ להקפיד על זמני ארוחות קבועים ועל אכילה של ארוחות קטנות המפוזרות לאורך היום, שעוזרות למנוע תנודות חדות ברמת הסוכר בגוף.
  • מומלץ לשלב בארוחות בעיקר מזונות שאינם גורמים לאלרגיות- דגנים מלאים (אורז, קינואה, כוסמת) שמנים בכבישה קרה (זית, קוקוס, חמניות), מגוון של ירקות ופירות, טחינה, חומוס, פול, שקדים, מרקים שונים של ירקות או קטניות.
  • חשוב להקפיד על שתייה מספקת של מים ושל חליטות צמחי מרפא (קמומיל, סרפד, ג'ינג'ר, לבנדר.
  • מומלץ להימנע ממזונות מהחי- בשר אדום, עוף, ביצים ומוצרי חלב- כיוון שהם עלולים להגביר מצבים דלקתיים בגוף (הם מכילים חומצה ארכידונית הגורמת לעירור של דלקות)
  • חשוב להימנע מאכילה של מזונות שעלולים לגרום לתגובות אלרגיות ולהביא להתפתחות של כאבי הראש. מזונות החשודים כאלרגנים הם מוצרי חלב, כמו תירס, בוטנים ואגוזים שונים, חיטה, סויה, תפוזים ועוד.
  • מומלץ להימנע ממזונות המכילים חומרים שעלולים לגרום לתגובות של רגישות מוגברת ואלרגיה, למשל מונוסודיום גלוטומט, צבעי מאכל, קפאין, ניטראטים וחומרים נוספים הנקראים ואזו-אמינו-אקטיביים (תיראמין, דופאמין, סרוטונין, טריפטופאן- גורמים לחוסר יציבות מוגבר של כל הדם). נמצא קשר ישיר בין צריכה של מזונות המכילים חומרים אלו ובין התפתחות של כאבי ראש ומיגרנות.
מזונות המכילים חומרים בעייתיים ומהם מומלץ להימנע- לפת (תיראמין), תפוח-אדמה (תיראמין), אבוקדו (תיראמין), בשר משומר (דופאמין, ניטראטים), דגים משומרים (דופאמין), שמרים (דופאמין), שוקולד (תיראמין).