Phone
סל הקניות שלי
טיפול-בגאוט

מי נמצא בסיכון לפתח גאוט?

 
  1. גאוט שכיח בעיקר אצל גברים מעל גיל 30- 95% אחוז מהחולים הם גברים וככול שעולה הגיל, כך גם עולה הסיכון לחלות במחלה. האחוזים הגבוהים ביותר של גאוט מתבטאים באוכלוסייה המבוגרת יותר. אבל כאשר נשים נכנסות או מסיימות את גיל המעבר, הסיכוי שלהן לפתח גאוט עולה משמעותית. הורמון האסטרוגן מגן על נשים מגאוט, ברגע בו רמות הורמון זה יורדות כבגיל המעבר, נשים מאבדות את הגורם המגן עליהן מגאוט ולצערן הן מדביקות את הפער.
  2. אוכלוסייה בעלת נטייה גנטית ורקע משפחתי. מחקרים כיום בתחום מראים כי ישנה נטייה ביולוגית ברורה להעברה של המחלה בקידוד הגנטי.
  3. אוכלוסייה הצורכת תזונה עתירה בשומנים רווים, פחמימות מעובדות ואכילה מרובה של בשרים בדגש על אברים פנימיים העשירים בפורינים. כל אלו גורמים לעלייה חדה בסיכון לגאוט.
  4. צריכת אלכוהול בעיקר בירות וליקרים שונים מעלה את הסיכון לגאוט. צריכת אלכוהול מעקבת באופן משמעותי את הפרשת ח.שתן בכליות. יינות לבנים ואדומים נחשבים כמזיקים פחות אך עדיין בעלי יכולת לעלות את הסיכון.
  5. אוכלוסייה הסובלת מהשמנת יתר.
  6. אוכלוסייה הסובלת מנטייה להתייבשות
  7. אוכלוסייה הסובלת מיתר לחץ דם
  8. אוכלוסייה בעלת מחלות כליה.
  9. אנשים הסובלים ממתח נפשי.
  10. אוכלוסייה הנוטלת תרופות משתנות למיניהן ונטילת אספירין באופן קבוע, ומינון גבוה של ניאצין.
  11. אוכלוסייה הסובלת מהרעלת עופרת
  12. אוכלוסייה הסובלת מחומציות יתר בנוזלי הגוף.