Phone
סל הקניות שלי
בריחת-שתן-בהריון

הטיפול בבריחת שתן בהריון ולאחר לידה ברפואה סינית

מערכת השתן נשלטת על ידי אלמנט המים. מרידיאן הכליות ומרידיאן שלפוחית השתן הם בני זוג באלמנט המים.
דיסהרמוניה באלמנט המים עלול לגרום לבעיות במערכת השתן.
מרידיאן הכליות שולט על משק הנוזלים בגוף, אחראי על הפרדת הנוזלים הטהורים החוזרים לגוף לבין הנוזלים העכורים המופרשים דרך שלפוחית השתן, שלפוחית השתן אוגרת ומפרישה שתן.
חולשה באנרגית הכליות ושלפוחית השתן, עלולה לגרום לקושי בהחזקת שתן, השתנה מרובה ובריחת שתן.
לפי הרפואה הסינית כאשר יש חולשה הגורמת לאי שליטה בשתן יש לחזק את הכליות את שלפוחית השתן ובנוסף את מרידיאני הטחול והכבד האחראים על השרירים והרצועות בגוף.
מרידיאן הטחול שולט על השרירים בגוף, תפקידו להחזיק את האיברים במקומם, כאשר יש חולשה עלולה להיגרם צניחה של שלפוחית השתן ממקומה והחלשות של השרירים באזור האגן.
מרידיאן הכבד שולט על הגידים והרצועות. במהלך ההריון הרצועות באזור האגן נחלשות.
לפי הרפואה הסינית האנרגיה הכללית בגוף אחראית על תפקוד תקין של האברים ועל מיקומם, כאשר יש חולשה באנרגיה ייתכן מצב של צניחת איבר, הטיפול יהיה לחזק את האנרגיה של אותו איבר ושל האברים המקושרים אליו, כך הגוף יצליח לרפא את עצמו.
 
הטיפול לפי הרפואה הסינית:
  • דיקור סיני לבריחת שתן בהריון ולאחר לידה – לאזן את גוף, לתמוך ברצפת האגן, לחזק ולהרים ואת האנרגיה הכללית בגוף על מנת להחזיר את האיברים למקומם ולחזק את טונוס השרירים.
  • צמחי מרפא סיניים - פורמולת צמחים בהתאמה אישית, בעזרתה ניתן לפתור בעיות בכליות ובמערכת השתן, צמחים מחזקים וצמחים מכווצים, לחזק את הגוף ולמנוע דליפת שתן.
  • מוקסה - בעזרת סיגר מצמח הלענה מחממים את אזור הכליות ושלפוחית השתן על מנת לחזק אותם.
  • דיקור, מוקסה וצמחי המרפא – מחזקים ומכוונים את האנרגיה בגוף כלפי מעלה. כך מערכת השתן מתחזקת וחוזרת השליטה במתן שתן.
 
תזונה והמלצות לטיפול בבריחת שתן בהריון ולאחר לידה:
  • הימנעות ממרכיבי מזון משתנים כמו משקאות המכילים קופאין ואלכוהול, הם מגבירים תפוקת שתן ומגרים את השלפוחית. לכן כדאי להימנע או להפחית.
  • הפסקת עישון - ניקוטין מגרה את השלפוחית.
  • שתיית מים ונוזלים על מנת למנוע עצירות.
  • במהלך ההריון - תרגול של כיווץ שרירי רצפת האגן, להימנע מלהפעיל לחץ על האזור בשרותים.
  • לאחר הלידה, בזמן משכב הלידה, שהם ששת השבועות לאחר הלידה, להימנע ממאמץ, מהרמת משאות כבדים ולתרגל כיווץ והרפיה של שרירי רצפת האגן. לאחר תקופת ששת השבועות חזרה הדרגתית לפעילות גופנית. בנוסף, השגחה על המשקל בזמן ההריון. אם היתה עליה עודפת במשקל בזמן ההריון, אחרי הלידה מומלץ לנסות להפחית במשקל, שומן עודף בבטן מעלה את הלחץ התוך ביטני, גורם ללחץ על השלפוחית ועל שרירי האגן.
  • שיטת פאולה, שיטה להתעמלות השרירים הטבעתיים, תרגול כיווץ ושחרור של סוגרים תקינים כמו העיניים והשפתיים עוזר לחזק ולרפא את סוגר השופכה.