Phone
סל הקניות שלי
אנדומטריוזיס

אנדומטריוזיס - טיפול


כיצד מטפלים כיום באישה הסובלת מאנדומטריאוזיס:
בזמן כתיבת שורות אלו עוד לא נמצא הטיפול שירפא לחלוטין אנדומטריאוזיס, אך ישנם טיפולים אשר מקלים על הסימפטומים ומשפרים את איכות חייהן של הנשים באופן משמעותי.
הטיפול משתנה מאישה לאישה, תלוי כמובן בחומרת המחלה, היכן הנגעים/גידולים ממוקמים, גיל המטופלת ורצונה להיכנס להריון (ישנם טיפולים אשר מונעים מהאישה כניסה להריון) ונכונות האישה לעבור ניתוח.
סוגי טיפולים:
  1. תרופתי הורמונאלי –
פרוגסטרון , מדכאי ארומטאז, אנלוגים שלGnRH  ועוד. מפאת קוצר היריעה לא יפורטו פעילותם של תחליפי הורמונים אלו. יצוין כי לפעמים הם מלווים בתופעות לוואי שאינן פשוטות. מטרתו של הטיפול להוריד משמעותית את רמות הורמון האסטרוגן בגוף מכיוון שרמות גבוהות של אסטרוגן קשורות למהלך והתפתחות המחלה. לא ניתן להיכנס להריון במהלך הטיפול.
2. תרופתי משככי כאב -
 משככי הכאב הנפוצים בשימוש הינם מקבוצת –  NSAIDsדוגמת איבופרופאן, נפרוקסן. מטרתם להוריד נפיחות ותגובה דלקתית סוערת בזמן ווסת אשר גורמת לכאבים עזים. ממליצים לרוב הנשים ליטול כדורים אלו ימים מספר לפני הופעת הווסת. ישנם מקרים כי הכאבים מגיעים עד לצורך מתן קודאין בנשים מסוימות. אך לקודאין תופעות לוואי לא נעימות.
  1. טיפול כירורגי – כריתה/הסרה של הנגעים/תאים האנדומטריים ע"י לפרוסקופיה או ניתוחים רחבי היקף. לרוב, ישנה הקלה לאורך זמן משמעותי לאחר הניתוח. אך ניתוח אינו מחייב כי המצב והנגעים לא יחזרו על עצמם.
  2. שילוב של כמה מהטיפולים יחדיו.